Så har det hänt igen! Koppen gick sönder!

För många år sedan köpte jag en stor brun tekopp på OBS i Handen. På något sätt blev den symbol för tryggheten i ett annars så turbulent liv. Det var tryggt att dricka te ur den. Det var ett sätt att ta-om-hand när jag diskade den. Så en dag under den höst när jag rensade på skrivbordet, när jag väntade på att bli uppsagd, på Swedbank där jag då jobbade, så ramlade koppen i golvet. Sorg! Men också en symbolhändelse att mitt liv som anställd vad slut, en trygghet som jag levt på. Denna händelse hjälpte mig att inse att jag nu skulle byta spår i livet, vilket jag också gjorde.

2014-08-29 07.05.49I morse hände samma sak igen. Den vita kaffekopp som jag fick av min terapeut under många timmars terapi, har varit min älsklingskopp. Det har varit viktigt att jag skulle använda den så fort kaffe var på gång, och det har det varit många gånger varje dag. Nu ställde jag koppen på kanten av diskbänken och lyckades slänga ut med armen så att koppen for i golvet och gick i bitar. HJÄLP! Vad ska nu hända?

På samma sätt som förra gången startade en process i hjärnan som snabbt tittade tillbaka på livet för att se vad koppen betytt för mig. Samma saker som förra gången kom fram. Trygghet och en koppling till min egen utvecklingsprocess. Koppen har fått representera min terapeut och det stöd jag fick av henne.

Nu har det gått 7 år sedan terapin avslutades och jag har fyllt 61. Dessutom har jag på allvar börjat trappa ner ambitionerna och stressen i livet. Nu först är jag mogen att öppna mig helt för livets möjligheter och ta emot det som kommer. Mitt nya livsmål är att inte ha något mål alls utan, just det, ha full tillit till att det goda kommer om jag bara vågar ta emot det.

Så tack, Vita Koppen, för det stöd du givit mig under så många år. Nu är jag redo att stå på egna ben och du får efter förtjänstfullt arbete vila i frid i soppåsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: