Första kommentererna från skrivcoachen

Om en vecka ska jag träffa min skrivcoach. Textmassan har nu passerat 400.000 tecken inklusive blanka.

Det är nu snart två år sedan jag började med att strukturera vad jag skulle skriva om. Skrivandet får ta den tid det vill.

Förra våren hade jag en annan skrivcoach, men vi fann inte riktigt varandra. Jag skickade texter till henne och ville ha feedback, men hon ville att jag skulle skriva som hon ville, och det vara att bara skriva på för att få fram text. Samtidigt som hon tog betalt för att mana på mig. Förvisso hade jag bett henne mana på mig, gärna bryskt, men jag ville ändå ha kontinuerliga åsikter och tankar om mina texter, för så fungerar jag. Och det var det jag ville betala för.

Men nu har jag alltså hittat en annan skrivcoach på rekommendation. Vid vårt första möte kändes det bra. Och nästa fredag träffas vi för en första feedback. Hon har då läst igenom och kommenterat allt jag skrivit fram till då. För vi gjorde en överenskommelse om att hon skulle läsa allt och jag skulle se till att all grundtext skulle finnas på plats under april. Ett löfte som jag nästan hållit. Det saknas två kapitel än så länge. Men å andra sidan dök det upp saker i huvudet som skapade ett helt nytt oplanerat kapitel som i stället är klar.

Det är ganska läskigt att lämna texten till ett proffs för att få åsikter. När jag skriver så skriver jag från hjärtat och känslorna. Och för mig är texten bra, den speglar min stolthet att få ner allt på pränt, även om jag fullt ut inser att det är mycket arbete som kvarstår innan den är klar. Men för din lilla Lars-Anders som fortfarande finns inom mig och jäklas med självförtroendet ibland så finns rädslan av bli avvisad. I detta fall avvisad av skrivcoachen. Jag vet ju i förnuftet att en bra skrivcoach inte gör så, förutom att jag ju är en kund och kommer att betala en faktura småningom.

Direkt efter vårt möte nästa vecka så åker jag på en retreat i Malmköping. Och då har jag med mig kommentarerna helt fräscha i huvudet. Vilken förmån att få göra så, att få smälta ihop kommentarerna och de tankar och känslor som väcks.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: