Hur märks energier?

Jag är övertygad om att det finns sk ”energier”, ett sjätte sinne som både kan sända och ta emot energier. Nej, det går inte att bevisa vetenskapligt. Idag! Men jag är övertygad om att det i framtiden kommer mätmetoder som gör dessa energier ”vetenskapliga” och därmed allmänt accepterade.

Jag är också övertygad om att jag själv kan sända energier genom mitt sätt att vara och agera. I mitt huvud kallar jag det mest pondus eller auktoritet. Men också att det finns mer sublima energiöverföringar.

Det intressanta med energier är att det behövs både en sändare och en mottagare av energier. Som sändare känner jag mig ganska så trygg. Men hur är jag som mottagare när jag medvetet sätter mig i den positionen?

Igår provade jag på Reconnective healing. Jag fick en session som gåva av en kär kollega och tackade naturligtvis ja, trots att mitt analytiska sinne genast satte igång med att göra mig en föreställning om vad som skulle komma att ske. Beslutade mig att inte läsa något i förväg, vilket är min vanliga strategi. Utan bara släppa kontrollen och uppleva.

Jag kom in i hennes rum och hon frågade

– Har du några frågor?

– Nej, sa jag. Jag vill bara uppleva.

– Jag kommer inte att röra dig alls.

Det var allt som sades.

Britsen var inbjudande skön och jag la mig på ryggen. Fick en filt på mig och kring fötterna och kände att kroppen slappnade av direkt. Huvudet snurrade till en stund av avslappningen. På väg till sessionen hade jag gått en snabb promenad från Skanstull till Odenplan, och jag kände igen symptomen när kroppen går från ett högt aktivt läge till total vila.

Snurret försvann snabbt och kroppen var helt stilla.

Tankarna snurrade än hit och än dit, och det fick de göra. Bara låta dem komma och gå. Inte fokusera, utan bara slappna av. Kroppen totalt stilla. En gång rättade jag till vänster fot lite då filten irriterade men annars var kroppen totalt stilla.

Vad som hände i rummet vet jag inte. Vid några tillfällen hörde jag kollegan röra sig försiktigt.

Tankarna fladdrade. Jag gjorde ett par försök att koppla mig till hennes energier, hur man nu gör det. Men fick ingen kontakt. En värme kom till kroppen, men jag hade ju också en tjockare filt på mig.

Vid ett tillfälle råkade mitt ena öga kisa till, och då såg jag henne stå vid min sida och hålla sina armar över mig. I min totala avslappning så blev jag jätterädd, men även den känslan försvann direkt. Däremot kände jag en start värme komma svallande. Berodde det på den intuitiva rädslan?

Vid ett senare tillfälle ville min hjärna ta kontroll igen och jag kisade till medvetet för att kolla om hon stod kvar. Men det gjorde hon inte.

Vid några tillfällen kom min tidsmedvetenhet upp till ytan och jag undrade hur lång tid det var kvar, innan jag föll tillbaka in i avslappningen.

Så pågick det i ca 40 minuter, till dess att jag fick en lätt hand på min axel. Ben, armar, nacke och bål fick sträcka på sig ordentligt innan min ögon slogs upp. Sittandes på britsen sa jag:

– Det var total avslappning. Jag rörde inte på kroppen alls förutom när jag rörde foten en aning.

– Ska vi prata om sessionen? frågade jag henne.

– Det bestämmer du, var svaret

– Då väljer jag att gå. Tack!

Och så lämnade jag rummet.

På väg hem funderade jag på vad det var jag upplevt.

Vad är det att uppleva energier? På vilket sätt upplevde jag hennes närvaro i rummet, förutom de rent hörselmässiga intrycken? Kom värmeintrycken från henne eller filten jag hade på mig. Är jag en annan person när jag går därifrån än när jag kom?

Det enda svar jag finner är att jag var totalt avslappnad och att det var skönt. Precis på samma sätt som när jag lämnade schamanen efter 2 timmar för några år sedan. Eller när lämnat andra prova-på-sessioner.

Jag kan inte påstå att jag blivit klokare, men nu har jag hittat ytterligare en pusselbit i det stora pussel som heter ”Att känna sig själv”. Ett 100.000-bitars pussel som nästan bara består av blå himmel. Men var ska min nya pusselbit ligga?

Tack kära kollega för din gåva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: