”Utkast affärsplan” inskickad!

Nu har jag just tryckt på Enter- knappen. I och med den tryckningen så lägger jag upp mitt ”Utkast affärsplan” för DöLycklig på Venture Cups site. I dag kl 13 är deadline, så jag är 4 timmar tidig ;-).

Att skapa denna affärsplan har varit marigt. Det är en mängd frågor som ska besvaras. Jättebra frågor! Och när jag väl finner svaren så berikar den sannolikheten att det kommer att gå bra. Men arbetet och mödan dit är sträv. MEN NU ÄR DET GJORT.

Jag kanske inte förväntar mig första-priset direkt men, jag kommer att ge mig själv första-priset när allt fungerar. Och det räcker för mig.

På fredagen för en vecka sedan träffade jag Nils Hannerz på Tipforce på ett fik vid Slussen. Nils är min, av Venture Cup tilldelade, mentor, och det tackar jag så mycket för. Det visade sig att Nils dels var klart yngre än vad jag är (och därmed också yngre än min målgrupp 50-70 år) och dels inte alls var bekant med det terapeutiska området. En klar fördel när vi satt och spånade. Att inte var bunden av kunskap är stundtals mycket befriande när det gäller kreativitet.

En av de bestående resultaten, förutom att få träffa Nils underbara dotter Moa 3 som ritade teckningar av sin mamma och gav mig, jag tog med mig från mötet var hur jag skulle få pejl på min målgrupp, dess behov och hur jag kan nå dem. Svaret är att kombinera min bana som nybliven journalist och min lite längre bana som terapeut.

Jag håller redan nu på att boka intervjuer med olika personer som finns i målgruppens periferi. Enligt Nils kan det vara en fördel att inte fråga målgruppen själva vad deras behov är, utan att fråga personer som upplever målgruppen i det dagliga. De har ofta ett bättre perspektiv på saken.

Första avklarade intervjun var med en präst i Svenska kyrkan. Kyrkan möter ofta människor i ‘andlig nöd’, och det blev ett intressant samtal om vad kyrkan kan erbjuda och kyrkans syn på livsproblematiken.

Nu ska jag låta affärsplanens innehåll mogna i huvudet!

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: