Jag vann inte!

I onsdags kväll var det regionfinal i Venture Cup. Vi samlades på Historiska museet för en trevlig kväll.

I tävlingspotten fanns 229 affärsidéer = bidrag. Av dessa hade 20 st nominerats och från dessa skulle 10 vinnare utses.

Naturligvis så tror jag så mycket på min egen idé att jag, i alla fall lite, hoppades på att vara med bland de nominerade. Men så var inte fallet.

– Stor sak i det, som Bellman skulle sagt.

En stor lärdom av kvällen var att jag är alldeles för blygsam. Ja, det kanske kommer som en nyhet för en del, men den delen finns hos mig också.

De vinnande bidragen hade alla med att ”inom 5 år så har vi x% av världsmarknaden” och andra lika välljudande uttalanden. Jag är glad om jag kan skapa livslust och framtidshopp för enskilda äldre människor med min tjänst.

– Om 5 år har min tjänst minskat Sveriges kostnader för socialt stöd till äldre människor med x% samt skapat större hopp och livslust hos y% av alla som är mellan 50-70 år, skulle jag kunna uttrycka mig.

Hur jag sen ska kunna klara av att mäta mina utfästelser är en senare fråga.

I och med att ett bidrag är inlämnat till Venture Cup så får jag dessutom en respons från juryn på just mitt bidrag. Några av kommentarerna var:

”Erbjudandet behöver konkretiseras.”, ”Vilka problem löser du för kunden och hur skiljer du dig från dina konkurrenter?” och  ”Varför ska kunderna välja att komma till dig istället för någon annan?”.

Bra frågor som är svåra att konkretisera, men som behöver besvaras bättre än vad jag lyckats med så här långt.

Den 7/2 går tävlingen in i fas 2 och då ska en komplett affärsplan vara inlämnad, och så kommer det att bli även för mig. Jag kommer att vara med!!!

Det intressanta med att delta i Venture Cup är naturligtvis triggern att vinna på någon nivå. Inget snack om den saken. Men det mer närliggande är ändock att ta del av allt det stöd som finns runt omkring. Bara för att nämna några saker; att bli pushad att skapa något, att ta del av det stöd som både Innovation Stockholm och Venture Cup erbjuder (och det är mycket stöd som finns) och glädjen att se något växa fram i mitt eget huvud.

Ena stunden tycker jag att jag är klar, och nästa stund inser jag att jag just bara börjat.

Etiketter:

2 svar to “Jag vann inte!”

  1. Janne Lundqvist Says:

    Bra bloggat! Bra beskrivning av hur det är att vara med i Venture Cup, och jag tror att många av dina medtävlare kan skriva under på detta.

  2. brainstretching Says:

    Tack
    /L-A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: