Halt i livet – en nödvändig påminnelse från livet?

Den 10 november ca 15.20 tog livet halt en stund. Och därmed även ambitionerna med min nya tjänst.

Jag kom cyklande på Fridhemsplan. I huvudet formulerade jag den artikel jag skulle skriva efter morgonens frukostmöte. Bilen framför var tvungen att tvärnita och jag hade för dålig marginal. Resultatet blev en luftfärd utan skyddsnät. Asfalt är hårt!

Som tur var kunde jag resa mig på en gång. Hjälmen hade väl fyllt sin funktion och jag klarade huvudet även om hjälmen sprack. Folk kom framspringande och undrade hur det gick. Omtumlad som jag var sa jag att jag var OK, men högerhanden ville sig inte riktigt.

Det är nu den stora känslan kommer – LYCKA!! Helst plötsligt inser jag att detta hade kunnat sluta hur illa som helst och här står jag bara med en bruten hand. Det låter kanske konstigt men jag kände en stor lättnad. Nu har jag på ett ‘billigt’ sätt fått en påminnelse om min egen dödlighet, om hur älskad jag är av de mina och om mitt ansvar att ta vara på mitt liv – både för min del och för deras. En, kan det tyckas, onödig påminnelse, men med min självkännedom inser jag att jag behöver denna typ av ‘gåvor’ för att verkligen ändra mitt beteende.

Status idag är att jag fått ta bort gipset och har ett massivt träningsprogram för att återfå full rörlighet. 6-12 månader säger de att det tar. Men jag börjar redan få upp hastigheten på tangentbordet med alla fingrar, och det är bra.

Ett av de möten jag var på på olycksdagen var ett statusmöte med Lunkan på Innovation Stockholm. Vi kunde konstatera att jag är på rätt väg.

Nästa fokus är loggan och den grafiska profilen för den nya tjänsten.

– Du ska träffa Jon, säger Lunkan, och ger mig ett telefonnummer.

Jon Bergsman på WDW (http://wdw.se) har ett avtal med Innovation Stockholm att hjälpa bl a sådana som jag med t ex en grafisk profil.

I går träffade jag Jon för ett första möte. Ett möte som smakade mer. Vi ska nu via mail bolla vilka värdeord, färger och annat som jag förknippar med min tjänst, för att senare göra en workshop ihop och i praktiken skapa en logga och profil.

Fantastiskt vilken resurser som finns bara man vet var man ska leta!!!

På onsdag nästa vecka (7/12) är det prisutdelning i Venture Cup (http://www.venturecup.se/ost/prisutdelning-affarside). Av 229 bidrag ska 10 belönas. Jag har väl inga större förhoppningar om att vara med i det gänget, men …. man vet ju aldrig.

Etiketter:

Ett svar to “Halt i livet – en nödvändig påminnelse från livet?”

  1. Loggan klar « Brainstretching's Blog Says:

    […] 30 november träffade jag Jon Bergsman på WDW på ett café. (Se tidigare inlägg.) Vi pratade en och en halv timme om min tjänst, hur den står i relation till mitt företag (dvs […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: