Några morgontankar

Det var ett tag sedan senaste blogginlägg.

Det är så irriterande att känna när inspirationen att skriva kommer, men det händer inget mellan hjärnan och fingrarna. Jag läser och tänker och får en massa inslag, uppslag och tankar att bygga vidare på, men när jag sätter mig framför datorn för att skriva står det still. Det går inte att få ner orden på tangentbordet.

Jag förstår fullt och väl att detta inte är något ovanligt för oss som tycker om att skriva. Det händer nu och det kommer att hända fler gånger. Litteraturhistorien är full av skrivkramp.

Så igår kväll vara jag borta på en intressant kväll och kom att träffa Lena. Vi satt i pausen och småpratade. Hon berättade att hon haft en dipp i sitt skrivande.  Om sin frustration och vilja att ta nästa steg med orden som kommunikation. Lena gav mig en komplimang för det jag skriver och plötsligt var det den lilla bekräftelse som behövdes för att jag skulle koppla på länken mellan hjärna och fingrar igen. Ibland kan det vara så enkelt.

Jag har alltid gillat att lära mig saker. För mig handlar det om att förstå världen. Jag kommer nog alltid att ha vilja att lära vidare. Just nu håller jag på med 3 parallella utbildningar.

En halvårskurs i handledning. Det är ytterligare ett sätt att betrakta samtalet som professionellt instrument. Mycket att läsa. I förstone känns det som beskriv enkelt, men vid en djupare eftertanke så finns mycket mer bakom. Vi har många olika lärare som var och en ger sin infallsvinkel på handledning. Ibland motsägelsefullt men alltid spännande.

En 10-dagars grundkurs i att bli konditor. Näe, jag har inga planer att starta ett konditori. Jag ser det mer som en ny vinkling på mitt matintresse. Och bakat mycket har jag gjort. Det som denna kurs framför allt ger mig är det tankesätt som en yrkesman/kvinna har, med småknep som gör livet lättare och vilken funktion som en viss ingrediens har. Allt för att jag själv ska kunna hitta på och vara kreativ i köket. Häromdagen när jag var inne på ett fik som har eget bageri, frågade jag om de behöver hjälp ibland. Jag ställde frågan mest för att känna efter hur det kändes i kroppen. Och det kändes bra.

En 6-veckors distanskurs i andning (http://www.stillatankar.com/). Näe, det är inte så att jag glömmer att andas, men att andas medvetet och ta kontroll över min andning blir resultatet. Jag är nu inne på min tredje (tror jag) vecka, och så här långt kan jag konstatera att mitt liv till stor del är lugnt och skönt. Jag har en lugn andning, andas mest in och ut i näsan (utom när jag cyklar upp för Nybohovsbacken)  och att min ‘kontrollpaus’ är bra.

Att andningen är i fokus under en meditation och yoga är  självklart. Och att mindfulness bygger på andning. Men nu så stannar jag upp ofta och tänker på andningen. Det blir som om jag blir ‘mindful’ ofta och det känns jätteskönt. Som en bekräftelse på att jag vågar vara mig själv, tänker jag.

På tisdag 31/5 kl 19 har vi tårtkalas hemma för de som vill komma. Då har jag bakat 2 tårtor, en klassisk och en modern, på konditorkursen, och frun och jag kan inte äta upp dem själva. Släng iväg ett mejl till mig (lars-anders@rolfhamre.se) och tala om att du kommer så vi vet. Och så att du får adress och portkod. Varmt välkomna!

Ett svar to “Några morgontankar”

  1. Maria Says:

    Och nu erbjuder jag en sommarkurs i medveten andning. Också på distsans (via blogg, mejl och Facebook). Som jag vill tipsa om.
    Kram och hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: