Frustration och ambivalens

Idag börjar livet efter semestern. 9 veckor har jag varit ledig. Veckor som varit underbara. Jag har skrivit om dom tidigare.

Nu står jag inför en nystart. I livet som make till en ’ny’ kvinna; som samtalsterapeut som skall möta mina klienter på ett närvarande och icke-värderande sätt; som elev på Poppius grundutbildning i journalistik; som Lars-Anders som ska förvalta alla nya insikter som kommit under sommaren; att våga älska mig själv i dessa, och andra roller, som möter mig i det dagliga livet.

En starkt ambivalens kommer till mig. Är det detta liv som jag vill leva? Även om det finns tvivel, så är svaret som kommer inom mig ett stort JA. Men …. hur kommer jag att hitta de klienter jag behöver? Kommer ekonomin att räcka? Kommer jag att få möta min egen frustration på samma sätt som under våren, vilket har varit jobbigt. Hur skall jag marknadsföra mig? Bygga mitt nätverk? Kommer jag att platsa i klassen på journalistutbildningen? Förutsätter att jag är äldst. Det fanns en tid då jag vara yngst i de flesta sammanhang, men nu är det tvärtom. Jag har klienter som valt mig för att jag blir som en fadersfigur för dom. Förvisso är det en naturlig del i att vara terapeut, men det ställer också mer existentiella frågor inom mig själv. Frågor som i förlängningen handlar om min egen död.

Jag fick häromveckan höra ”Jag känner ingen med ditt självförtroende”. Mitt svar blev ”ett starkt självförtroende är en mycket bra sätt att gömma en dålig självkänsla”. Dock tror jag att balansen mellan självkänsla och självförtroende är bättre nu, än innan jag började min personliga utveckling på ett medvetet sätt.

Jag är fylld av tillit till min ’process’ och till framtiden. Är övertygad om att det kommer att gå bra. Jag är också övertygad om att det kommer att finnas stenar på min väg som skall flyttas på, diken att ramla ner i. Känns skrämmande, men med det mod som jag känner som en av mina starka sidor så tänker jag använda mig av min starka vilja och tuffa på.

Det första som mötte mig imorse var den hög med administration som samlats i min lilla firma under sommaren. Räkningarna har betalts på tid under sommaren, men det är också allt. Denna vecka återupptar jag också arbetet med klienterna.

Lycka till, önskar jag mig själv.

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: