Trötthet när man närmar sig sitt Själv?

Vad händer med en kropp som tillhör en nöjd man?

En man som fått ha en fantastisk semester. Bilen ”gula faran” har gåttt ca 500 mil. Bohuslän t/r i 6 dagar. I långsam takt snigla genom Sveriges land. Tid till att stanna när som helst. Ett bad, en glass, en liter jordgubbar som jag blir matad med i bilen av min kära passagerare. Midsommarafton på bryggan i Smögen, med en räksmörgås av den större sorten med färska räkor.

2 dagar hemma och sen vidare till Ljusdal i 6 dagar, och kusinträffen med 66 personer. Åh vad roligt att träffa alla. Att jag sedan fick glädjen att grilla 11 kg oxfilé så att alla fick just sin perfekta bit, blev grädden på moset.

Vidare upp till Piteå i en vecka. I denna fantastiska stuga invid Pite havsbad. Där ”på stugan” kom höjdpunkten. 10 juli 16.15 sa vi, inför prästen, ja till varandra, Margareta och jag. Från och med då blev vi man och hustru. Underbart.

På vägt till Piteå stannade vi ett dygn i Glommersträsk hos Mats och hans nästan invigda hattmuseum.

Två veckor hemma i det fantastiska sommarstockholm. Hustrun gjorde färdigt vårens studieuppgifter och jag låg vid Mälaren i Gröndal och läste, varvat med dopp i 24-gradigt vatten.

I skrivande stund sitter vi på Gotlandsbåten på väg hem efter 5 fantastiska dagar. Storasyster fyllde 60 år och alla tre syskon med familjer firade henne med en heldag. Ridning, massage, sång, picknick i Botaniska trädgården mm. När syskonen åkt hem for mitt gemål och jag vidare till Stora Karlsö för en underbar övernattning på en förtrollande ö.

Det blev många underbart och fantastiskt i denna text. Helt rättvisande! Jag känner så, och det är en lycka att få känna så.

Vad händer då med en kropp som tillhör en nöjd man? Jo, den blir en trött kropp. En kropp med behov att få bara vara och smälta alla intryck, att hitta tillbaka till en vardag. Med nya krafter, inspiration och nya insikter om varats krav på att släppa kontrollen och att till fullo lita på livets process. Det kan ju inte bli annat än bra.

Den yttersta lyckan torde ändock vara att ha ett hem att längta till, med en livskamrat som också mognat till ”jag är jag och du är du, och tillsammans är vi vi när vi vill”

Etiketter: ,

Ett svar to “Trötthet när man närmar sig sitt Själv?”

  1. Frustration och ambivalens « Brainstretching's Blog Says:

    […] Frustration och ambivalens Av brainstretching Idag börjar livet efter semestern. 9 veckor har jag varit ledig. Veckor som varit underbara. Jag har skrivit om dom tidigare. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: