Bröllopsdags

(Skrivet i torsdags)

I förrgår kväll framförde jag mitt förslag till henne. Jag sa att jag inte ville ha något svar, utan att hon skulle tänka på det. På vägen mellan Ljusdal och Näsåker kom ett antal frågor och jag berättade hur jag tänkt eller inte tänkt. Hon blev till slut lika entusiastisk som jag. Och sa – Så gör vi. Och så började vi planera.

Den 25 september förra året förlovade vi oss på Gotland. En underbar kväll med solnedgången över Lillla Karlsö som enda vittne. Sen dess har frågan varit när vi skulle ta nästa steg. För ett steg till har vi arit överens om att vi ska göra. Det är många saker att tänka över; vilka ska vara med, ska det ges tillfälle till möhippa, bröllopsmiddag, vittnen, präst, plats, barn, syskon, föräldrar (mina finns i himlen) och många fler. Ska jag våga ge ett löfte om ”nöd och lust” en gång till? Det förra löftet bröt jag efter dryga 30 år. Ska jag våga binda mig igen? Är detta rätt kvinna? Kommer jag att ångra mig? Kommer jag att vara tvungen att bryta löftet en gång till? HJÄLP!! Är jag redo? Det pirrar. Någon enstaka tanke om ”vad ska andra tänka”, en fråga som jag snabbt avfärdar. Mitt liv är mitt liv – punkt och slut. Har andra problem med det – synd om dom i så fall.

Som så mycket annat i den omställning av mitt liv som jag fortfarande håller på med så bestämmer jag mig och sen kör jag. Tillsammans med henne!

Hennes svar var alltså – Ja. Sammanvägt alla parametrar blir det giftemål om 2 dagar i Piteå. Lördagen den 10 juli 2010. På stranden nedanför stugan. Tre personer närvarande förutom vi och prästen. Hennes båda till åren komna föräldrar som får bli vittnen och en mycket kär vän som råkar bo tillsammans i huset vi bor i. Detta får bli en gåva till föräldrarna som bor 85 mil från Stockholm och som ges mycket få möjligheter att träffa sin dotter och, snart, deras svärson.

Jag hissnar när jag skriver detta. Jag kommer inte att publicera detta inlägg förrän på söndagen.

Planeringen är kort. Vi vill ha de enkelt. Jag fixar bröllopsmiddagen. Grillade pilgrimsmusslor på en bädd av förvälda skivor av kålrabbi samt en balsamvinägersås, grillad oxfile med gratinerad fänkål och en sallad där jordgubbar står för syran samt två youghurtsåsen (färsk ingefära resp pepparrot) och avslutningsvis en fin bröllopstårta av den lättare sorten (vi har inte bestämt sort än). Dryck; genomgånde något lättare italiensk rödvin samt något alkoholfritt till mig.

En skål på stranden efter cermonin och därefter hjälps vi åt med dukningen. Allt är ju helmligt in i det sista.

Så får det bli för två 55+-are som vald ett nytt gemensamt liv!

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: