Självbildens förändring under psykosyntesprocessen

Föredrag på Humanovas Torsdagsklubb

torsdagen den 3 juni 18-21.

Skeppsbron 32. Kostnad 50:- inkl kaffe och bröd

För anmälan http://www.humanova.com/stockholm.asp längst ner på sidan!

Självbilden är den bild jag har av mig själv. Vi klär den ofta i ord som självkännedom, självkänsla, självaktning, självinsikt etc. Självbilden förändras under livets olika skeenden. Tydligast kan självbilden förändras under terapi när jag blir medveten om hur jag låter mig bli påverkad av andra, det vi kallar min spegelbild, och hur jag relaterar till min idealbild.

En viktigt komponent i min självbild är hur jag förhåller mig till den skam som finns kring mig, hur jag väljer den bild jag vill visa andra och hur denna bild i sin tur bygger på rädsla att visa vem jag egentligen är, att bli tydlig för andra. ”Borde”, ”måste” och ”vad ska andra säga”, är viktiga ingångar till klienten i terapirummet.

Joharis fönster är ett hjälpmedel att enkelt förklara för intellektet hur mina olika bilder påverkar min relation till mig själv. Likaså Idealmodellen som Assagioli beskriver. Kraftfulla tekniker som kan användas på olika sätt i terapirummet beroende på vem som sitter i klientstolen.

När du som åhörare går hem har du bl a med dig en bättre förståelse kring självbilden som ett av betraktelsesätten för psykosyntesen och hur skam påverkar oss samt några upplevelser i övningar.

Lars-Anders Rolfhamre arbetar som samtalsterapeut inom psykosyntes. Lars-Anders har upplevt stora förändringar i sin självbild under sin utvecklingsprocess under de senaste 5 åren och har, utifrån denna, fokuserat mycket på vad skam, rädslor och kärlek betyder för självbildens förändring. En självbild som bl a gjort att han idag känner sig som den man han är. Eller som Lars-Anders presenterar sig på sin hemsida; ”Jag riktar mig till dig som funderar på ditt förhållningssätt till livet, dina relationer till andra, relationen till dig själv, till din manliga eller kvinnliga identitet, din sexualitet eller annat som stör din förmåga att leva fullt ut.”
Se också http://www.brainstretching.se/
Blogg: https://brainstretching.wordpress.com/

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: