Nästa bok

Pratade med stora sonen Pelle härom kvällen. Han stod i affären och visste inte vad han skulle ha till middag. Jag förslog currykyckling. Men ska man inte ha höna till det, frågade han. Jomenvisst, men höna går inte att få tag på numer, så det går lika bra med kyckling. Och det går snabbt och enkelt också.

Brevid mitt mer nuvunna intresse för personlig utveckling och psykologi, så har matlagning alltid varit mitt intresse. Jag har kommit så långt att jag kan tillstår att jag är en jäkligt duktig amatörkock. Under barnens uppväxt är jag den som gjort i stort sett all matlagning. Pelle (numer 30 år) och lillebror Robin (24 år) har fått del av alla mina påhitt, inkl mikrade köttbullar och snabbmakaroner när humöret var åt det hållet.

Pelle ville nu att jag skulle ge ut en bok med all mat jag lagade hemma under hans uppväxtår. Bra idé. Dels för att jag tycker det skulle vara roligt att få ge ungarna en sådan gåva, dels för att det kan vara ett sätt att närma mig min egen historia på ett sätt som jag tidigare haft svårt för.

Nu har jag börjat intervjuvat stora sonen om vilka rätter han förknippar med sin uppväxt. Ett  25-tal rätter kommer direkt. Sen kommer turen till lillgrabben. Förhoppningsvis kan jag sammanföra dem i sommar (de bor delvis utanför Sverige) för att höra deras associationer med maträtterna, varför de kommer ihåg dem, vad det var som hänt/hände när jag serverade dessa och så vidare. Självklart har jag en del egna minnen, men tillsammans hoppas jag vi kan forma den grund jag behöver för att skapa en helhet.

Denna bok ska bara ges ut i ett mycket fåtal ex. Egentligen är det ju bara 2 ex som behövs.  Dessutom får jag användning av mina nuvunna kunskaper i att ge ut en bok.

Om jag kan få mer perspektiv på mitt liv och samtidigt skapa något som ger mina älskade barn perspektiv på deras, så kommer det att berika mitt liv.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: