Nu är det slut! Och nu har det börjat!

Igår var jag på min gamla arbetsplats och lämnade PC, telefon och passerkort. Efter nästan 7 år var jag tvungen att gå ut genom besökgrinden, då jag inte hade något  passerkort längre. En viktig symbolhandling för mig.  Så nu är det slut på den era i mitt liv då jag varit anställd. Från och med nu 1/5 2010 är jag FRI!

Men konstigt känns det, i hela kroppen. Förvisso har jag inte varit på arbetsplatsen sedan mitten av december – det var bäst så för alla parter 😉 , men det är ändock ett stort steg att lämna den relativa tryggheten det är att vara anställd med en god lön.

Hela kroppen har varit i uppror. Att lämna tillbaka grejorna, var tungt. Jag är ute nu…..! Men är inne i något nytt. Min självbild håller på att förändras i grunden. Jag är inte den gamla L-A, jag är en ny L-A. Precis som en tonåring som vill ha vuxenpoäng, behöver jag bekräftelse med nya ”mognadspoäng” för det jag gör, så att jag förstår att jag kommer att klara mig utan den gamla tryggheten.

Hur jag kände det när jag hamnade i situationen att var ‘utanför’ skrev jag på bloggen tidigare.

Jag har suttit en hel del och känt efter hur det är nu. Känner jag ilska, bitterhet, sorg, förgrämelse…… Eller vad? Troligtvis finns alla dessa känslor, men jag väljer att inte fokusera på dom. Förträngning? Kommer dom att komma tillbaka senare? Kanske är svaret ja på båda frågorna. Kanske är svaret nej på den senare? Tiden får visa.

Just nu är jag i det läget att jag funnit det jag vill syssla med i livet. Allt känns förhoppningsfullt. Jag känner tillit det som komma skall. Jag har hittat mitt Själv – mitt syfte i livet. Jasså, säger du, vad är det då. Är det inte lite förmätet att tro att du hittat det? Använder du ordet förmätet, reagerar jag starkt. Förmätet är ett ord som för mig kommer utifrån Jantelagen. En viktigt del i att ha funnit sitt Själv är att kunna friställa sig från var Jantelagen föreskriver för oss svenskar.

Jag kan välja var jag lägger min energi. På det som varit eller det som komma skall. Jag förnekar inte det som varit. Jag har försökt respektera mina känslor när dom kommit. Jag har tagit hand om mig. Jag har låtit mig gråta i famnen på min kära. Det har varit skönt.  För mig är det ett bevis på att jag lärt älska mig själv.

Mitt Själv är att försöka förstå världen (Nyfikenhet), att få uttrycka denna förståelse, bl a i denna blogg, utan att någon säger att jag tänker fel bara för att jag ibland tänker annorlunda (Frihet) och att få utforska det mest grundläggande vi människor har (Sexualiteten)  utan att möta andras rädsla eller värderingar.

Jag kan nu se tiden an i mitt företag, Brain Stretching, som står på 4 ben; samtalsterapi, författarskap, föredrag och IT-konsulting. Det är jag som styr efter mitt eget huvud. Visst finns det en rädsla att det inte kommer att gå bra, men å andra sidan är ungarna stora och ‘bortgifta’ och jag har bara 8 år kvar till pensionen. Så visst kommer det att gå bra.

En epok i mitt liv är över – ett ny epok startar idag. Och jag känner bara lycka, eller…. kanske lite oro och andra känlsor också! Nu är jag redo att ta nästa steg mot mitt Själv, för den vägen tar aldrig slut.

Som min vän Karin nyss skrev i Facebook (och det rörde mig till tårar)

Lycka till! Kan inte låta blir att låta tankarna gå till Gabriellas sång (eller Lars-Anders sång som den numer heter):

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått
(…)
Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till
(…)

2 svar to “Nu är det slut! Och nu har det börjat!”

  1. Peter F Says:

    Det är en stor sak att lämna en arbetsplats på det sättet. Jag känner igen mig i det. Också i det med vuxen- eller mognadspoängen känner jag igen mig.

    Och det bästa kvittot på att du är på rätt väg finns väl i den egen formulering: ”Just nu är jag i det läget att jag funnit det jag vill syssla med i livet. Allt känns förhoppningsfullt. Jag känner tillit det som komma skall. Jag har hittat mitt Själv – mitt syfte i livet.”

    Så det är bara att gratulera!

  2. brainstretching Says:

    Tack, Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: