Planering föder spurten

Just nu har jag full aktivitet i mina fingrar. Nästa version av manuset ska vara klart till nästa fredag. I morse vaknade jag fem med brinnande fingrar. En snabbt fixad frukost som intogs med datorn i full aktivitet. Känns underbart när det bara flyter på. Vid halv 3 på eftermiddagen var jag slut. En vilostund på sängen och sen en promenad. Därefter är energin slut. Hoppas på en likadan morgon i morgon bitti. Ja, jag är en morgonmänniska. Jag älskar morgnar.

Har reflekterat lite över mitt sätt att arbeta. Så fort jag får ett uppdrag tar jag upp mitt mindmap-program på datorn och skriva ner alla tankar som dyker upp. Beroende på typ av uppdrag och när det ska vara klart, tar jag upp min mindmap och fyller på allt eftersom. På detta sätt har jag samlat många tankar när det drar ihop sig. När det sen blir dags, och det får gärna vara lite snålt om tid, då gäller det. På något sätt blir huvudet motiverat och skärp. Jag älskar att jobba under press, det blir på något sätt en njutning att det händer saker. Pressen får inte vara för många dagar, det orkar jag inte. Men, i och med att jag samlar mina tankar som jag gör, så brukar det fungera.

Jag vill ju gärna koppla ihop mina tankar på min blogg med psykosyntesen. Kopplingen denna gång är till viljans aspekter. Så här skriver jag i boken:

Den starka viljan är den du tar till för att orka driva igenom det du vill. Den hjälper dig och sätter gränser. Den skickliga viljan är den som tar dig mellan alla skär och blindskär, så att du inte bara kör på och går på grund. Den gör också så att du använder din energi på det för dig bästa sättet. Den goda viljan är den som gör att du undviker att köra över andra utan tar hänsyn till dem som står dig nära. Den transpersonella viljan säkerställer att du väljer utifrån ditt Själv, ditt syfte med ditt liv. Slutligen finns den universella viljan som gör att du gör dina val i enlighet med något högre syfte. Om du väljer att kalla detta högre syfte för Gud, människans väl, universum, världens väl eller något annat att är upp till dig.

För mig blir det den skickliga viljan som gör att jag samlar alla tankar i min mindmap och den starka viljan som gör att jag kan leverera enligt löfte, även om det är snålt om tid. Frågan är om inte den transpersonella viljan finns med också, så att längtan efter beröm och belöning blir en dragkraft!

Etiketter:

2 svar to “Planering föder spurten”

  1. Maria Says:

    Ska bli spännande att läsa din bok! Lycka till med författandet!

  2. brainstretching Says:

    Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: