Att acceptera min trötthet

Så vitt jag vet är jag kärnfrisk. Jag går på långa promenader och tränar på gymmet 2 gånger i veckan. Äter bra mat och håller min nya vikt. Och ändå är jag så trött. Vill helst sova middag varje dag och har ändå svårt att vara vaken efter 22 på kvällen. Just idag skulle jag gärna velat sova middag flera gånger, men klarade mig.

Jag saknar den fasta rutin det innebär att ha ett heltidsjobb, att få komma hem på kvällen och känna att jag dels gjort ett bra jobb och dels få känna mig trött. Alternativt att fortsätta att vara pigg i knoppen och kroppen av bara farten.

En dag i veckan är min klientdag, den är både givande och rolig. Men de övriga dagarna blir mer sporadiska. Enstaka ströjobb, skriva på boken (kommer någon att vilja ge ut den?), ringa lite samtal, fortsätta att avsluta ett fast jobb, ganska många saker skall nu fixas av mig själv som företagare – saker som har skötts av banken som arbetsgivare, byggande av nätverk, träffa min coach och göra de saker som vi kommer överens om, sova middag, skapa nya tankbanor för en framtida verksamhet, gå på Skatteverkets alla utmärkta informationsmöten för att lära mig bli företagare, motsvarande möten på Stockholms NyföretagarCentrum, gå på gymmet och många andra småsaker.

Att bygga en ny framtid betyder att den exakta målbilden saknas, det är ju den som jag håller på att skapa. Jag känner till riktningen, men ser inte målet helt klart för mig, vilket betyder att det blir en del famlande. Detta famlande är vissa dagar fantastiskt roligt och andra dagar tar det bara energi, då mina bild av målet inte blir lika tydligt som de ’klara’ dagarna, vilket i sig skapar tvivel.

Samtidigt vill jag inte beklaga mig. Jag älskar att vara i det kaos jag stundtals upplever. ”Kaos är granne med Gud” skrev Stagnelius. Inom psykosyntesen likställer vi gärna Gud med Självet, dvs just mitt syfte med just mitt liv. Så på psykosyntesiskt vis skulle jag kunna skriva Kaos är granne med Självet, och då blir jag lugn. Ett tag. För det är just det som är grunden till mitt problem. Jag har svårt med tålamodet. Jag är van att ta tag i saker, göra dem och ’leverera’ som den nutida termen lyder. Nu är leveransen inte lika tydlig som tidigare. Leveransen är min egen mognad i en ny situation och det tar energi. Som gör mig trött.

Att acceptera denna trötthet är svårt. Får dock hjälp av min kära som påminner om allt jag faktiskt gör, plus att det är rimligt även för mig att känna och acceptera den sorg som finns för att det blivit som det blivit.

Trots allt är jag glad för att jag hamnat där jag är nu.

Motsägelsefullt? Ja visst, och riktigt trött blir jag av det!

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: