Lag 8 – Alla de olika funktionerna och deras många kombinationer i komplex och delpersonligheter, skaffar sig sätt att nå sina syften utan att vi märker det och oberoende av och även mot vår medvetna vilja.

Att enkelt beskriva denna lag var inte enkelt. Jag tog mig en paus och gick för att diska. Jag fokuserade inte medvetet på problemet att beskriva lag 9, utan lät tankarna bara vandra. Då inser jag att genom att göra detta beskriver jag lagen i sig. Enkelt utryckt kan man säga att detta är kreativitetens lag. Jag har en bild av det jag vill uppnå och låter kropp och psyke arbeta i fred. Om jag valt att, enligt lag 6, fokusera medvetet på att lösa problemet, hade detta förmodligen varit till min nackdel. Att göra något medvetet i denna situation gör att jag blandar in det rationella tänkandet, och jag blir kvar i den tankebox, som finns beskriven i lag 7.

Så, en text, som jag trodde skulle bli lång och svår att tydliggöra, skulle kunna sammanfattas som spontanitetens och kreativitetens lag.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: