Lag 6 – Uppmärksamhet, intresse, bekräftelser och upprepningar förstärker de idéer, fantasibilder och psykologiska mönster som det samlade kring.

Uppmärksamhet gör mentala bilder och idéer klarare och mer exakta och man får lättare att se detaljer. Man kan jämföra med ett förstoringsglas som gör att bilder blir större, klarare och skarpare. Det som ligger i centrum för uppmärksamheten är väl definierat, medan det som ligger utanför blir diffusare. Uppmärksamhet kan jag bestämma med viljan. Bestämmer jag mig för att studera något, så kommer jag att få nya bilder till mig.

Intresse framhäver idéer och mentala bilder så att de får större utrymme och vi lägger ner mer tid på dessa. Om jag finner något som intresserar mig, så överensstämmer detta förmodligen med vad jag vill med mitt liv i just denna stund, varför jag gärna fortsätter.

Bekräftade bilder får större mental kraft och effektivitet. Om jag t ex får beröm för något, så blir det roligare att fortsätta med det jag gör.

Upprepning gör att bilden trummas in i medvetandet. Reklamen och marknadsföringen har ju denna lag som sin ’gud’. Ju oftare jag ser ett budskap, ju mer sannolikt blir det att jag kommer att köpa denna produkt.

Mitt nyvunna intresse att skriva och publicera mig kommer sig av att mitt intresse väckts för skriveriet, vilket i sin tur gör att jag styr min uppmärksamhet till skriveriet. Jag får ibland höra positiva ord om det jag skriver, dvs bekräftelse, som gör att det blir ännu roligare att skriva och viljan till upprepning av skrivandet blir stark, dvs jag vill skriva mer. Så styr lag 6 mitt skrivande.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: