Lag 1 – Symboler, mentala bilder och idéer tenderar att ge upphov till fysiska förhållanden och externa handlingar som svarar mot dem.

En idé skapar en vilja att genomföra idén. Symboler har vi mängder omkring oss. Olika politiska symboler, t ex att varje parti vill förknippas med en blomma, skall frammana till positiva mentala bilder. Mentala bilder som kommer när vi ser t ex reklam vi ser,  kan skapa en vilja att gå och köpa varan. Våra politiska ledare har som en av sina uppgifter att skapa mentala bilder som vi upplever som positiva, så att vi skall rösta på dem i valet.

Ett exempel på användning av mentala bilder är då idrottarna för öva sig i att se sig själva gå i mål som etta, vilket leder till den extra ansträngningen som behövs. Ett annat exempel är den deprimerade som har svårt att frammana positiva mentala bilder, vilket leder till trötthet och andra fysiska symptom.

Varje fantasibild har inom sig ett drivande element, skulle man kunna sammanfatta lag 1, vilka de nu är positiva eller negativa.

Just i den situation jag själv är i nu, med möjlighet att välja väg i livet, finns ständigt en massa symboler, mentala bilder och idéer i mitt huvud. Symboler som mitt företags logo, mentala bilder där jag ser mig i framtiden som författare och mängder av idéer om vad jag skulle vilja göra. Allt eftersom kommer dessa symboler, mentala bilder och idéer att sorteras i mitt huvud och bli underlag för de val jag slutligen kommer att göra. Naturligtvis kommer jag att göra en mängd delval innan, men med spänning ser jag fram emot det stora valet; jobba kvar hos nuvarande arbetsgivare i någon form eller satsa helt på eget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: