Byxprickar; en betraktelse över att inte tänka före

Helgen spenderades i Vadstena på en retreat. Underbart på sitt sätt. Bl a var jag ute och tog en långpromenad på söndag morgon. Väl tillbaka i Pilgrimscenter, som det heter, så var mina skor helt leriga. Tvätt och tork.

I morse när jag klätt på mig efter duschen, kom jag på att jag ju måste putsa skorna. Till saken hör att jag tagit på mig de byxor, som jag tidigare skrivit om när det gäller min självbild. Dessa byxor är beiga, och jag trivs mycket bra i dom. Men som sagt, strax dags att gå och skorna skall borstas. Tanken dyker upp att skjortan kan vara i vägen, så den kavlar jag upp ordentligt.

Ut på balkongen och smörj på skokrämen. Undviker skjortan på ett skickligt sätt. Ingen färg på den. Nästa steg är att borta skorna så att färgen sprids ut. Stolt ser jag till att skjortan undviks även denna gång. Skorna blev blanka och fina. Helt plötsligt kommer jag på – ”Hur gick det med byxorna?”. Jo då, ett antal prickar från skokrämen som spritts från borsten. SKIT!!!!!!!! Detta är inte första gången.

Jag har gjort det förut, och varje gång undrar jag varför jag inte tänker före. Försökte ta bort fläckarna med vatten och kemisk bensin. Icke. Slutade med att jag, under eder, sprutade Ta Bort på byxorna och la dom i vatten. Förhoppningsvis kan min kära Margareta rädda mina byxor ikväll.

Just nu känns det som självklart att jag tar på mig förkläde nästa gång, men vissa saker är jag bättre på än andra, så det vet i f-n om jag tänker före i st f efter nästa gången heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: