En frukost att minnas

(fredag morgon 07.00)

Denna morgon startade med en frukost som alla andra dagar. En frukost, som den bra start den är på en kommande dag full av förväntningar. Förväntningar på att i varje stund på dagen vara i nuet utan förväntningar. Motsägelsefullt? Ja visst.

Varför var denna frukost så speciell? Jo, för att den var lika med alla andra frukostar jag äter. Det är inte den enskilda frukosten som är speciell i sig, utan frukosten som fenomen. Den skapar en trygghet i sin enformighet. Den skapar ett lugn i novembermörkret. Tända ljus skapar stämning. Min älskade mitt emot mig. Båda läsande tidningen. Frukosten skapar en avstamp inför mitt förhållningssätt till kommande dag och nya erfarenheter.

Kan en förväntan innehålla en önskan om att vara i nuet. Måste ’att vara nuet’ utesluta tankar om framtiden? Skulle jag bli lycklig av att bara vara i nuet? Att utesluta framtiden, eller historien också för den delen.

Frukosten manifesterar för mig en start på ett nytt nu. Ett nu som obevekligt följer tidens gång, och där jag måste anstränga mig för att vara helt avslappnad i nuet, och ta emot det som kommer, oavsett min historia och framtid.

Livet är fullt av motsägelsefullhet.

God morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: